Escola de Bosc

Espai de joc i descoberta entre el cel i la terra

A l’escola de bosc nodrim la natura que som i cultivem la relació amb la natura a la que pertanyem.

Espai de joc i descoberta entre el cel i la terra

Casal d’Estiu 2024

Al Forest del Montseny

Eines, riu, rastres, cabanes, cançons, jocs, rutes, contes, manualitats i molt més!

La natura és un entorn òptim pel benestar i el desenvolupament dels infants.

Descobreix, salta, olora, explora, canta, escala, escolta…

Emboscat aquest estiu amb nosaltres!

A més a més, ja tenim les noves propostes pel curs 2024-25 l’escola de bosc, formació i tallers per a infants i adults. Informa’t

La natura ens lliura l’entorn òptim per a un desenvolupament holístic i sà.

  • Jocs i reptes

  • Construccions i cabanes

  • Nusos i eines

  • Cuina i manualitats

  • Rastres i identificació d’espècies

  • Cançons i celebracions

  • Rituals i contes

Potenciem la descoberta i els aprenentatges vivencials i significatius.

Entenem el coneixement com allò que em permet comprendre l’entorn i el que hi succeix.

  • Cicles i Ritmes
  • Les estacions i els elements
  • Invitacions de la natura

Les nostres fonts d’inspiració són les escoles de bosc i els aprenentatges a l’aire lliure, la gestió emocional i de grup curosa, l’educació lliure i viva, i les tradicions espirituals basades en els cicles de la natura.

Activitats per infants i les seves famílies
Emboscats!

 

El Niu | Espai de criança fins a 2 anys

 El Niu, espai de criança a natura

Infants amb adult referent.

Dimarts o dijous / 10-13h / ens trobem quinzenalment.

Possibilitat de fer grups a mida.

 

 

La Clariana | espai familiar 2 a 3.5 anys

La Clariana, espai familiar

Infants amb adult referent.

Dimarts o divendres / 10-14h / ens trobem setmanalment.

 

 

Bosc en familia | espai familiar 1 a 4 anys

Bosc en família, infants 1-4  anys i les seves famílies

Grup cap de setmana, activitat familiar/ 10-14:30h / 4 trobades trimestrals

 

La Prada, infants 3-5 anys

La Prada

Grup entre setmana, 3-4 anys

– De dimarts a dijous / 9:30-14:30h

– Dimecres / 9:30-14:30h

 

Grup de cap de setmana, 3-5 anys

– Dissabtes / 10-14:30h / 4 trobades trimestrals

 

 

La Boscana, infant 5-8 anys

La Boscana

Grup entre setmana, 5-6 anys

– De dimarts a dijous / 9:30-14:30h

– Dimecres / 9:30-14:30h

 

Grup de cap de setmana, 6-8 anys

– Diumenge / 10-14:30h / 4 trobades trimestrals

 

 

La Carena, infant 9-12 anys

La Carena

4 trobades trimestrals

3 diumenges 10-15h / 1 sortdia (dissabte tarda -nit-diumenge matí)

 

Contacta’ns per més informació escoladebosc@elforest.org

Testimonis

Les observacions han estat un procés que m'ha aportat eines i seguretat a l'hora d'estar amb infants al bosc. Valoro molt positivament el seguiment que la mateixa Vicky ens ha fet del nostre propi procés d'observació a través de les trobades amb els altres voluntaris...

Testimonis

Se m'omple el cor sentint i  sabent que els meus fills poden estar un entorn adequat com són la natura i aquesta mirada amorosa i respectuosa amb el seu ritme intern que fa que cada infant brilli amb llum pròpia. Mar, mare de l'Arun i l'Idil (La Prada i El Niu)

Testimonis

Com a pares que venim de l'escoltisme, hem trobat a l'Escola de Bosc, l'espai on els nostres fills poden gaudir d'experiències i aprendre els valors que envolten la Mare Natura i que nosaltres vam aprendre d'una manera similar. Cristina, mare de Zeus i Ikal (Carenes)

Testimonis

L’escola de Bosc ha estat també una escola per a nosaltres (pare i mare). Un espai que ha traspassat la porta de casa i ens ha mostrat una altra manera de mirar i mirar-nos; on hem pogut compartir inquietuds i dubtes i hem après a escoltar el batec de la vida....

Testimonis

La natura ofereix molts aprenentatges oblidats, però el més important per nosaltres és l’acompanyament emocional amb els infants. Laia, mare Asha (La Prada)

Equip

Som un equip amb el desig d’oferir als infants un entorn òptim per la seva salut, benestar i desenvolupament. Acompanyar per tal que puguin ser, viure i créixer en tot el seu potencial.

Bevem de la tradició de les Escoles de bosc del nord d’Europa, sumat a la nostra experiència de 10 anys oferint espais educatius a natura, aquí al mediterrani. Tenim formació en escoles de bosc, educació lliure, acompanyament emocional, primers auxilis, entre d’altres. Creiem en una Infància Silvestre, créixer en entorns vius i en llibertat.

Vicky Mateu és la fundadora i coordinadora pedagògica de «El Forest del Montseny», escola de bosc.

Raquel Martínez Pérez

Sóc mare d’una nena a qui li haig d’agrair, junt amb el seu pare, ser aquí, col·laborant amb la Vicky Mateu i tot l’equip del Forest. 

Em sento molt afortunada de poder estar i sentir la natura al costat d’aquestes persones sàvies, que cada dia obren llum i camí. La meva participació en el conjunt del projecte és aportar humilment la meva experiència en el disseny de projectes i l’acompanyament de processos, com un esquirol endreçat. Feliç de poder sumar i aprendre diàriament amb l’equip, els infants, les famílies i el bosc que ens acull i ens agermana a totes.

Sílvia Hernández Galindo

Sóc el gaig de l’escola de bosc, tinc cura entre el que oferim i el que rebem. 

Vaig descobrir el vincle de la infància i la natura a través dels meus fills. Em vaig enamorar de la manera en que la natura i també la infància acull tot allò que és orgànic, fluid i natural. Avui dia, em deixo meravellar per tot el que la natura em pot regalar. 

M’il·lusiona que les famílies arribin amb els seus infants a l’escola de bosc.  Personalment tinc cura de l’equilibri entre les necessitats d’uns i altres, gràcies al meu bagatge personal contribueixo a la gestió de l’Escola de Bosc.

Marina Regidor

Nascuda al Montseny. La meva passió, els cavalls, les plantes i estar amb infants. Sempre connectada al Montseny i trepitjant els seus indrets. He estat molts anys acompanyant a infants en les seves llars i com a monitora de lleure. Ara, des de fa 3 anys acompanyo infants al bosc, seguint el meu anhel d’anar deixant llavors de coherència i amor amb la Terra, amb la nostra essència.

Mar Pérez Júlvez

Mare de dos fillxs, formada i amb experiència en Escola de Bosc, educació viva i acompanyament emocional d’infants i famílies.

He crescut al bosc del Montseny i em sento profundament fascinada de poder veure créixer i desenvolupar-se  en  connexió amb la Natura a infants i famílies.

Feliç de seguir el meu desig  de sembrar valuoses llavors de consciència  i amb entusiasme d’aprendre cada dia de la natura que som.

Laia Fancelli

El meu anhel com a acompanyant d’infants va néixer arrel de ser mare, quan van despertar en mi tot d’inquietuds al voltant de la criança.

Em vaig formar en criança i educació respectuosa i avui continuo creixent com a persona i acompanyant formant part de l’Escola de bosc del Forest i seguint formant-me amb la Vicky Mateu i altres professionals del sector.

Acompanyar a infants a la natura i transmetre els valors d’amor i respecte ho sento essencial perquè continuem cuidant entre totes i en les generacions futures a la nostra estimada mare Terra.

Em sento feliç de formar part de l’Escola de Bosc El Forest del Montseny.

Samanta Cid López

Mare i enamorada de la vida natural.

Nascuda a Barcelona, fins que als meus vint anys vaig emprendre el vol cap a una vida amb més connexió amb la naturalesa; les muntanyes i les plantes silvestres em van guiar. 

M’he format en Escola de Bosc i Acompanyament emocional respectuós a la infància.

A la natura em sento a casa i això és el que vull compartir amb infants i famílies. Plantar i regar juntes llavors d’amor i consciència cap a la Mare Terra.

 

Vicky Mateu
El meu aprenentatge ha estat entendre que el meu propòsit es oferir propostes i una estrucutra perquè els infants, les seves famílies i les persones en general puguin seguir connectades a la seva esssència, que neix de la connexió amb la natura i la vida silvestre.

El meu camí…

Natura, moviment, infància, espiritualitat, persones, silenci i ritme.

Caminar, caminar, caminar…

Més sobre mi

Voluntaris

Tallers

Eines i recursos per inspirar i nodrir les sortides i activitats amb infants a natura. Fem propostes dirigides a infants, en família i per adults. Totes elles inspirades en la natura.

Programa observació, práctiques i voluntariat

A l’escola de bosc, El Forest del Montseny desitgem donar suport a professionals i famílies, per tal que tinguin les eines necessàries per sentir-vos segurs i a gust sortint a natura amb infants. Per això hem dissenyat un programa de voluntariat. Informa’t

L’experiència del voluntariat t’aporta aprendre noves habilitats o sumar a les teves experiències i coneixements, d’una manera pràctica i compartida. Alhora que et dona l’oportunitat d’oferir a la comunitat i sembrar un llavor de canvi en tu i els que t’envolten.