Comunitat

Recursos per compartir

RECURSOS PER COMPARTIR

Un espai on ser i fer comunitat.

 

Benvinguda, benvingut, a l’espai des d’on desitjo compartir recursos que he anat creant i recopilant, per tal d’oferi allò que he après i m’ha inspirat.

Aquells coneixments i experiències que m’ha ajudat a créixer i a mantenir-me connectada a la meva essència i als meus anhels, a escoltar els altres i a romandre arrelada i en moviment amb la vida.

 

 

Dones que caminen

Dones que caminen és una proposta íntima i personal, que desitjo compartir amb dones properes i d’altres que encara he de descobrir.

Dones que caminen és un anhel que sorgeix desprès d’anys recorrent camins, corriols i senders .

Dones que caminen és l’oferiment d’acompanyar un grup de dones a trobar la seva pròpia manera de caminar.  

Informa’t de les properes dates i propostes!

“Caminant, senzillament caminant, ens redescobrim sense pretensions, tal i com som, ara. Un moviment innat ens porta a estar atentes al nostre benestar, a les nostres necessitats, retrobem natural i humilment l’amor cap a nosaltres mateixes.”

vicky mateu

Testimonis

Les observacions han estat un procés que m'ha aportat eines i seguretat a l'hora d'estar amb infants al bosc. Valoro molt positivament el seguiment que la mateixa Vicky ens ha fet del nostre propi procés d'observació a través de les trobades amb els altres voluntaris...

Testimonis

Se m'omple el cor sentint i  sabent que els meus fills poden estar un entorn adequat com són la natura i aquesta mirada amorosa i respectuosa amb el seu ritme intern que fa que cada infant brilli amb llum pròpia. Mar, mare de l'Arun i l'Idil (La Prada i El Niu)

Testimonis

Com a pares que venim de l'escoltisme, hem trobat a l'Escola de Bosc, l'espai on els nostres fills poden gaudir d'experiències i aprendre els valors que envolten la Mare Natura i que nosaltres vam aprendre d'una manera similar. Cristina, mare de Zeus i Ikal (Carenes)

Testimonis

L’escola de Bosc ha estat també una escola per a nosaltres (pare i mare). Un espai que ha traspassat la porta de casa i ens ha mostrat una altra manera de mirar i mirar-nos; on hem pogut compartir inquietuds i dubtes i hem après a escoltar el batec de la vida....

Testimonis

La natura ofereix molts aprenentatges oblidats, però el més important per nosaltres és l’acompanyament emocional amb els infants. Laia, mare Asha (La Prada)
Conferencia: infancia silvestre – las escuelas de bosque

Conferencia: infancia silvestre – las escuelas de bosque

Endinsat a la pedagogia de les escoles de bosc, els seus principis, la teoria del cicle del joc i els entorns del Parc Natural del Montseny.

Són 45m una tarda sense plans o un moment que desitgis seguir reflexionant en educació i infància.

Escoles en mig del bosc – comarcal 947 – Catalunya ràdio

Escoles en mig del bosc – comarcal 947 – Catalunya ràdio

  Escolta el programa de ràdio: Escoles en mig del bosc 18/04/2024 És un model pedagògic que arriba del nord d'Europa i que es va estenent en zones rurals de Catalunya. A les escoles del bosc, els alumnes es passen el dia a la natura. Tant si plou com si neva,...

Fira Primavera Montseny 4 i 5 de maig de 2024

Fira Primavera Montseny 4 i 5 de maig de 2024

Contes i cançons de primavera a càrrec de les acompanyants de l'Escola de Bosc El Forest del Montseny.   Si tens ganes de gaudir d'una estoneta de diversió, contes, cançons i xirinola, t'esperem! ...

Deixem badar als infants

Deixem badar als infants

Article escrit en col·laboració entre Josep Gordi i Vicky Mateu. Publicat a la revista estris. " Imagina’t caminant pel bosc, sents la frescor de l’aire, la bonança del terreny irregular, l’escalfor del sol, el brunzir i la fresa dels éssers que t’envolten. Estímuls...

Salad! an extended metaphor

Salad! an extended metaphor

A metaphor that explores how the mix of elements affect the flavour of our practise. There’s a lot of levels that we have discovered through our conversations which I hope to share here at some point. Folk at the Forest School Association Conference joined in the conversation recently and we used it as an opportunity for reflective practice.

“A l’escola de bosc fem servir el mot misteri”

“A l’escola de bosc fem servir el mot misteri”

“A l’escola de bosc fem servir el mot misteri” Per Catalunya Religió. Dc, 08/01/2020 Josep Gordi Serrat –CR/Sant Esteve de Palautordera) Vicky Mateu és una dona feta a ella mateixa. Malgrat passar per la universitat, on es va llicenciar en traducció i interpretació,...