Comunitat

Recursos per compartir

RECURSOS PER COMPARTIR

Un espai on ser i fer comunitat.

 

Benvinguda, benvingut, a l’espai des d’on desitjo compartir recursos que he anat creant i recopilant, per tal d’oferi allò que he après i m’ha inspirat.

Aquells coneixments i experiències que m’ha ajudat a créixer i a mantenir-me connectada a la meva essència i als meus anhels, a escoltar els altres i a romandre arrelada i en moviment amb la vida.

 

Testimonis

Com a pares que venim de l'escoltisme, hem trobat a l'Escola de Bosc, l'espai on els nostres fills poden gaudir d'experiències i aprendre els valors que envolten la Mare Natura i que nosaltres vam aprendre d'una manera similar. Cristina, mare de Zeus i Ikal (Carenes)

Testimonis

L’escola de Bosc ha estat també una escola per a nosaltres (pare i mare). Un espai que ha traspassat la porta de casa i ens ha mostrat una altra manera de mirar i mirar-nos; on hem pogut compartir inquietuds i dubtes i hem après a escoltar el batec de la vida....

Testimonis

La natura ofereix molts aprenentatges oblidats, però el més important per nosaltres és l’acompanyament emocional amb els infants. Laia, mare Asha (La Prada)

Testimonis

Les observacions han estat un procés que m'ha aportat eines i seguretat a l'hora d'estar amb infants al bosc. Valoro molt positivament el seguiment que la mateixa Vicky ens ha fet del nostre propi procés d'observació a través de les trobades amb els altres voluntaris...

Testimonis

Se m'omple el cor sentint i  sabent que els meus fills poden estar un entorn adequat com són la natura i aquesta mirada amorosa i respectuosa amb el seu ritme intern que fa que cada infant brilli amb llum pròpia. Mar, mare de l'Arun i l'Idil (La Prada i El Niu)
Salad! an extended metaphor

Salad! an extended metaphor

A metaphor that explores how the mix of elements affect the flavour of our practise. There’s a lot of levels that we have discovered through our conversations which I hope to share here at some point. Folk at the Forest School Association Conference joined in the conversation recently and we used it as an opportunity for reflective practice.

“A l’escola de bosc fem servir el mot misteri”

“A l’escola de bosc fem servir el mot misteri”

“A l’escola de bosc fem servir el mot misteri” Per Catalunya Religió. Dc, 08/01/2020 Josep Gordi Serrat –CR/Sant Esteve de Palautordera) Vicky Mateu és una dona feta a ella mateixa. Malgrat passar per la universitat, on es va llicenciar en traducció i interpretació,...

Cómo llevar a cabo las celebraciones sin engaños, por Vicky Mateu

En esta entrevista con Rosa Sorribas tratamos del tema de las celebraciones y el engaño que muchas veces conlleva: los Reyes Magos, Santa Claus, el Ratoncito Pérez. Todas ellas giran en torno a «mentiras», que tarde o temprano los niños acaban descubriendo. ¿Es necesario siempre crear siempre ilusión desde el engaño?

La naturaleza: clave de la educación del futuro

La naturaleza: clave de la educación del futuro

La naturaleza una aliada para el desarrollo, los aprendizajes y el bienestar de los niños y niñas. La importancia del contacto con espacios vivos para un futuro sostenible. por Pas d’Infant, Maria Castellana y Vicky Mateu La naturaleza ofrece a los niños y niñas la...

Crianza natural entrevista amb Rosa Sorribas

Rosa Sorribas entrevista a Vicky Mateu sobre la importancia del contacto con la naturaleza para la educación viva de los niños y niñas. Hablamos de las dinámicas para que aprendan por sí mismos en un entorno siempre cambiante y cómo eso puede facilitar el aprendizaje de cualquier otra tarea que se les presente.