Vicky Mateu

sobre mi

El meu camí… vaig nèixer a Barcelona. Els meus espais quotidians de joc i descoberta eren el Parc Güell i el Parc de les aigües; i les sortides regulars amb els escoltes, entorns on podia gaudir del cel i la terra.

Als 11 anys ens vàrem traslladar a un poble del Vallès Oriental, exterior a demanda, a més a més van nèixer la meva germana i germà, ja erem 4, una nova vida… ho recordo com un dels moviments més significatius de la meva vida.  

Sempre he fruit per investigar i descobrir nous horitzons i el repte de fer-ho per mi mateixa. Amb aquests anhel intern, als 14 anys vaig fer la meva primera sortida sola a un país extranger, França.

Del 1994 al 2009, vaig viure en diversos països i treballar de moltes feines diverses per mantenir-me propera als meus somnis: ser autònoma i lliure, conèixer i aprendre.

La meva passió “estar aprop de la natura, dansar i viatjar. Viure plenament”, va ser molt rica i abundant, gràcies als diferents paisatges, cultures, persones i geografies de les que vaig gaudir en aquests anys.

 

A nivell d’estudis, he cursat diversos programes universitaris, tant a Catalunya com a l’estranger; a més d’altres formacions no reglades. He gaudit d’una formació ecclèctica i he tingut l’honor de tenir mestres molts inspiradors i meravellosos en àmbits tant diversos com els idiomes i la traducció, les teràpies alternatives i la dietètica oriental, el doulatge i la criança, la dansa i el teatre, l’educació i pedagogies alternatives, la intel·ligència emocional, la natura i les tradicions espirituals.

Vaig viure 15 anys entre Anglaterra, França i Estats Units, amb estades a altres països com la India.

Sense haver-ho somiat mai, la vida em va portar l’oportunitat de ser ballarina i actriu, que vaig exercir durant 8 anys a Anglaterra.

Al 2009 torno a Catalunya, professionalment engego el meu projecte en l’àmbit de la criança i l’educació.

Al 2011, amb el regal i el projecte de vida de ser mare i fer família, vàrem traslladar-nos amb el meu company al Montseny. On ens hem assentat per posar arrels i seguir creixent sota el cel, en sintonia amb la natura.

El meu company i jo compartim el goig per la natura i les activitats a l’aire lliure, que ara gaudim en família.

Al 2012 començo un projecte professional, a Pas d’Infant, amb la Maria Castellana i fins al 2021. Dirigim i coordinem diversos projectes d’educació viva i de bosc al Baix Montseny. Oferim formacions d’adults, per famílies i mestres.

 

A l’estiu del 2021 engendro el projecte “Viure Silvestre” i fundo l’escola de bosc “El Forest del Montseny”, per infants 0-12 anys. 

El meu desig engrescar persones i formar una xarxa de professionals que comparteixin activitats i propostes amb la mirada de «Viure Silvestre».

El meu aprenentatge ha estat entendre que el meu propòsit es oferir propostes i una estrucutra perquè els infants, les seves famílies i les persones en general puguin seguir connectades a la seva esssència, que neix de la connexió amb la natura i la vida silvestre.

 

 

El meu camí…

Natura, moviment, infància, espiritualitat, persones, silenci i ritme.

Caminar, caminar, caminar…